Vinochemie

Dit boek gaat over de scheikunde achter de wijn. Als je als geïnteresseerde in wijn of als vinoloog meer over wijnbouw en wijnbereiding wilt weten, kom je veel chemie tegen. Ik besefte dat basiskennis van de chemie erg veel kan helpen bij het bestuderen van de wijnwetenschap. Je begrijpt het beter, je onthoudt het gemakkelijker en je kunt het ook beter reproduceren.

Daarom heb ik dit studieboek geschreven. Het begint met een inleiding in de chemie voor wijnkenners, daarna volgt een overzicht van de chemie van de wijn en het boek sluit af met een aantal hoofdstukken over de (bio)chemie die een rol speelt bij wijnbouw en vinificatie.

Het is geen roman. Het is een hele kluif, maar het brengt je wel op een hoger niveau.

Ik heb het in eigen beheer laten drukken (hardcover) en verkoop het tegen ongeveer de kostprijs (21,50€ plus eventuele verzendkosten).

Stuur een mail naar wijnonderweg@gmail.com als je belangstelling hebt voor een exemplaar.